lauantai 17. maaliskuuta 2012

Krassi ja pavut

Istutin  krassin ja papujen siemenet suoraan ulos jo helmikuun lopussa. En siksi että olisin uskonut niiden todella jo silloin nousevan, van testatakseni milloin ne näillä leveyksillä tuntevat olevansa valmiita. Ensimmäinen ilonen krassin taimi nousi tänään, maaliskuun puolivälissä!


Suomessa meillä oli äidin kanssa perinne istuttaa krassi aina vappuna. Jos en ollut paikalla, äiti soitti ja kertoi sen istuttaneensa. Usein taimet nousivat jo parin viikon sisällä toukokuussa. Noin puolitoista kuukautta kevät täällä siis on testini mukaan täällä edellä. Helmililjat aloittelevat myös kukintaansa terassillani, mutta tulppaanit piilottelevat vielä lehtiensä suojassa.


Kuten kuvasta huomaa, terassin reunalaatikossa maa on pelkkää soraa. Olin aluksi huolissani kasvaako siinä mitään, mutta olen saanut ilokseni huomata sen varsin edulliseksi kasvupaikaksi. Koko yhdeksän metrin matkalle istuttamani laventelit talvehtivat kyseisessä läpäisevässä maaperässä erinomaisesti, kun samaan aikaan naapurini harmitteli että muhevassa mullassa ruukussa olleet laventelit eivät talven yli kestäneet samoin kun ei minun rosmariininikaan. Luulen että siirrän ensi talveksi vahingosta viisastuneena myös rosmariinin ruukusta kukkapenkkiin talvehtimaan. Usein kasveja ei niinkään kiusaa kylmyys, kuin maaperään seisomaan jäävä vesi.

2 kommenttia:

  1. Heipä hei!

    Olenpa iloinen, että löysin blogisi! Meidän perhe on jo joku vuosi sitten paluumuuttanut takaisin Suomeen ja Sveitsissä harrastettu parvekepuutarhailu on vaihtunut maaseudulla olevalla suurella pihalla puuhailuun. Mielenkiinnolla tulen seuraamaan miten kasvukausi siellä etenee :)

    VastaaPoista
  2. Hei Susanna!

    Todella mukava että löysit blogini! Toivon että voin tuoda pilkahduksen kevättä sinne vielä talviseen kotimaahan. ;)

    VastaaPoista

Alku

Alku
Muuttaessamme terassilla kukoistivat ainoastaan rikkaruohot. Onneksi mies oli sentään ostanut kimpun kukkia väriksi.