tiistai 6. maaliskuuta 2012

Keväisiä koristeita

Kävin tänään Saksan puolella ostoksilla ja huomasin kukkakaupan pihalla mitä ihanimman kokoelman kevätkukkia herkullisissa väreissä. Pakko oli pysähtyä ja hetkeksi olin villiintyä useampiinkin väreihin, kunnes muistin että olin luvannut itselleni pitäytyä punaisessa, ainoanan poikkeuksena helmililjat. Niinpä hillitsin itseni ja ostin pari pari bellistä. Kaveriksi nappasin metsästä oksan murattia, vaikkei luonnosta tietysti sopisi napsia..



Lisäksi ostin uuden rosmariinin talven surmaaman tilalle ja istutin sen heti isompaan ruukkuun ja lisäsin multaa. Rosmariini onneksi kestää hyvin terassimme paahdetta. Ehkä sen vuoksi olen aina kuvitellut, että se olisi myös melko vaatimatin kasvualustan suhteen, mutta yllätyksekseni se kaipaa hyvinkin multavan maan. Ruuanlaitossa en itse tule tuoretta rosmariinia niin usein käyttäneeksi, mutta se kuuluu joka vuotisiin hankintoihini ihanan tuoksunsa ansiosta. Lisäksi rosmariinin sanotaan kuvastavan rakkautta ja uskollisuutta, mikä ei koskaan myöskään ole pahitteeksi.



Lisäksi ostin vielä nipun kirsikan oksia ja laitoin ne pestyihin viinipulloihin pystyyn. Toivon hiirenkorvien lisäksi näkeväni vaaleanpunaisia kukkia myöhemmin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Alku

Alku
Muuttaessamme terassilla kukoistivat ainoastaan rikkaruohot. Onneksi mies oli sentään ostanut kimpun kukkia väriksi.