tiistai 17. huhtikuuta 2012

Multa hifistelyä

Täällä on multaa suurin piirtein joka lajikkeelle erikseen ja minä olen tietysti villiintynyt. On yrttimultaa, pelargoniamultaa, vihannesmultaa, sitrusmultaa ja kesäkukkamultaa noin muutamia mainitakseni. Ja minä tietysti ostan innoissani joka pottiin asiaan kuuluvaa sorttia.


Mieheni kysyi tänään säkkejä raahatessaan hyvin epäilevästi, lineekö mullissa mitään eroa, mutta sormeni multaan työnnettyä voin vakuuttaa että on. Lisäksi perustelen villitystäni sillä, että kasvini kasvavat ruukussa ja saavat ainoastaan siinä niille tarjotut ravinteet. Kaikkien alan opusten mukaan erityisesti ruukkuviljelyssä multaostoksissa ei kannata pihistellä. Jos suoraan tunnustan, meille tulisi kohta halvemmaksi ostaa ne vihannekset, mutta ennen kaikkea ilo ja harrastushan tämä on.


Tänään pääsin kuitenkin käyttämään oman ruukun timjamia poropiirakkaan, samoin tabouleh maistuu ihan erilaiselta kun siihen hakee tuoreen mintun suoraan terassilta. Äidin muistoksi ostamani kärhö voi kylmistä öistä huolimatta oikein hyvin. Olen laittanut sen juurelle pari metallista lintua ja kynttilän koska en pääse haudalle käymään. Etualalla vielä viimeiset hengissä olevat tulppaanit ja taustalla kevätesikot ja laventeli. Toivon että laventelit kukkisivat tänä vuonna, ne tekisivät niin kauniin väriyhdistelmän Ville de Lyon -kärhön hieman violettiin taittavan punaisen rinnalla.

1 kommentti:

  1. Muistan tuon valtavan multavalikoiman, joka Sveitsissä oli! Mutta pitäähän sitä harrastuksessa päästä hieman hifistelemäänkin :)

    Sitä paitsi itsellä pisti silmään sveitsiläisten panostus pihoihin, puutarhoihin ja terasseihin. Eihän siinä suomi-neito voinut jäädä sormi suussa ihmettelemään, vaan maassa maan tavalla ja parveke/terassi hehkumaan! :)

    VastaaPoista

Alku

Alku
Muuttaessamme terassilla kukoistivat ainoastaan rikkaruohot. Onneksi mies oli sentään ostanut kimpun kukkia väriksi.